Семінар учителів математики

2015-11-11

10 листопада 2015 року у Бершадській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №2 відбувся семінар вчителів математики. Директор школи Ковальський В.М. привітав математиків з усього району та розповів про особливості навчання учнів у школі. Методист відділу освіти Криворука Л.В. ознайомила з планом роботи семінару, провела реєстрацію учителів. Учні 8-Б класу, заступник директора з виховної роботи Байдалюк Н.Г. та педагог-організатор Рівна Н.В. підготували візитку школи та презентували її присутнім. Заступник директора з навчально-виховної роботи Титарчук М.Г. ознайомила із сайтом школи та розповіла про особливості його створення.

Другий блок роботи семінару – практична частина. Презентували свій досвід вчитель математики Коновалова Галина Василівна та учні 7 – Б класу. На уроці алгебри діти вивчали додавання і віднімання многочленів. Ця складна для розуміння тема виявилася легкою і зрозумілою, діти із захватом розв’язували приклади, рівняння, а в кінці уроку вчителька навіть заспівала пісню. Наступний урок проходив у 11-Б класі, його проводила голова методичного об’єднання учителів математики, вчитель вищої категорії Кушнір Людмила Семенівна. Урок алгебри перетворився на бізнес-проект, у якому діти дослідили застосування похідної в економіці та отримали практичні знання з математики. І знову свої знання з математики презентують учні, тепер вже 5-6 класів під час ігрової програми «У світі цікавої математики», що проводила вчителька Колісниченко Ганна Анатоліївна. Тут діти показали свою обізнаність не тільки математичних ребусах, а й в знаках і правилах дорожнього руху. Свою програму вчителька присвятила місячнику безпеки дорожнього руху, що розпочався в Україні.

У третьому блоці роботи семінару було проведено обмін досвідом. Кушнір Л.С. провела майстер-клас «Комп’ютер на уроці математики», під час якого ознайомила колег із застосуванням хмарних технологій. Колісниченко Г.А. розповіла про участь і грі «Міксике» та її значення для розвитку усного рахунку. Практичний психолог Якимишена Алла Василівна провела психологічну хвилинку «Тайм-менеджемент для педагога». Після заходів було проведено обговорення уроків, підведення підсумків роботи семінару, у яких взяли участь Криворука Л.В., Мартинова М.Г., Половинченко М.Т., Надворний О.В. та інші.

Кiлькiсть переглядiв: 229