Школа молодого учителя математики

2017-03-03

/Files/images/DSC09833.JPG Школа молодого вчителя математики

1 березня 2017 року усе людство відзначило Всесвітній день математики, тому у школах району були проведені відповідні заходи, а на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 відбулося засідання «Школи молодого учителя математики». Організатори засідання – методист відділу освіти Бершадської РДА Криворука Л.В. та голова районного методоб′єднання вчителів математики Кушнір Л.С.

Урок – це дзеркало загальної педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його кругозору та ерудиції. Тому тема засідання ШМУ «Модель сучасного уроку: традиційні та інноваційні підходи».

Молоді вчителі відвідали урок учителя вищої категорії Кушнір Л.С. у 5-Б класі «Звичайні дроби», на якому учні ознайомилися та вдосконалили вміння працювати не тільки із діями зі звичайними дробами, а й повторили факти з життя і творчості Т.Г. Шевченка. Учні 10 класу підготували презентацію проекту з математики «Математика – цариця прекрасного». Основою проекту були літературні і музичні твори, де школярі дослідили застосування «золотого перерізу», «фрактальної геометрії», періодичність та неповторність числової гами. Діти розповіли про малюнки й картини видатних художників, проаналізували значення цих робіт для розвитку людства та їхні зв’язки з математикою. Звучали вірші, дівчатка співали під гітару. Гості отримали приємні враження від презентації.

Також відбувся педагогічний тренінг «Я крокую до майстерності», на якому методист РМК Криворука Л.В. ознайомила з найважливішими аспектами педагогічної досконалості вчителів. На майстер-класі «Сучасний урок. Самоаналіз сучасного уроку» учителі училися аналізувати уроки колег та опрацювали основні ознаки сучасного уроку під керівництвом Кушнір Л.С.

В кінці засідання Криворука Л. В. підбила підсумки роботи та побажала молодим педагогам успіхів у педагогічній діяльності. /Files/images/DSC09837.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 231