• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 14 грудня в Україні - День ушанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні - День ушанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

2021-12-14

/Files/images/semnar_matematiki/P11214-121543.jpg

14 грудня в Україні - День ушанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

Чорнобиль – один з епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу її ліквідаторів. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювалися, а пам’ять про цих людей жила в наших серцях.

Цього дня в нашому закладі відбулася заочна відеоподорож для одинадцятикласників «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС я дякую за життя» Також у бібліотеці була проведена бесіда з учнями 5-Б та 6-Б класів біля книжкової виставки "Мужність і біль Чорнобиля".

Адже, пам’ятаючи про ці сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій і всіх народів, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ці люди першими прийняли удар нечуваної небезпеки, зупиняли її ціною власного здоров’я.

Їхній подвиг назавжди внесено до літопису людської мужності й навічно закарбовано в пам’яті українського народу.

/Files/images/semnar_matematiki/P11214-130921.jpg

/Files/images/semnar_matematiki/P11214-085058.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 120